Kirjeldus
Kinkekarp “Vaarikamaias” koosneb punasest kinkekarbist ja 50g külmkuivatatud vaarikatega klaaspurgist, mis on magushapukalt maitsev maiustus. Külmkuivatatud vaarikas on toodetud Eestis. Külmkuivatamisel on vaarikatest eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, antioksüdandid, kiudained, mineraalained, mikroelemendid, marja lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee toode on e-ainete vaba. Külmkuivatatud vaarikad ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid ega lisaaineid. Kõik külmkuivatatud vaarikad on hoolikalt kvaliteedi tagamiseks käsitsi sorteeritud (eemaldatud riknenud marjad, marjapuru ja marjajahu). Seetõttu ongi külmkuivatatud vaarikas pakendatud läbipaistvasse klaaspurki.
Vaarikates sisaldub palju väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid, samuti on neis ohtralt antioksüdante, mis aitavad muu hulgas võidelda vananemise ilmingutega. Vaarikad on oma suure kiudainete sisalduse tõttu head isu reguleerijad. Vaarika marjad sisaldavad E-vitamiini, C-vitamiini, A-vitamiini ja folaate (B-9 vitamiin) mis on väga oluline vereloome ja närvisüsteemi normaalseks funktsioneerimiseks. E-vitamiin hoiab ka peenemate veresoonte ehk kapillaaride seinad tugevad ning vähendab vere kolesteroolitaset. C-vitamiin on kõige enam tuntud selle poolest, et ta suurendab organismi vastupanuvõimet haigustele. Lisaks hoiab A-vitamiin silmade limaskesta niiskena ja kaitseb seda bakterite eest. Vaarikate söömine mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale just antioksüdantide sisalduse tõttu. Vaarikates leidub mineraalainetest vaske, magneesiumi, kaaliumi ja rauda ning tsinki. Veganitele ja taimetoitlastele on vaarikad väga olulised, sest marjad sisaldavad rauda. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitab külmkuivatatud vaarikas peaaegu kõik oma toitained.
Külmkuivatatud vaarikate kasutamine
Külmkuivatatud vaarikas on väga populaarne snäkk ja sobib suurepäraselt tervislikuks suupisteks või magustoidus. Nad on krõpsud ja seetõttu ütlevad isegi lapsed nende kohta – kommist parem. Külmkuivatatud vaarikaid lisatakse pudru või jäätise peale, maitsestamata jogurtile, müslile, smuutile ja erinevatele küpsetistele või nende kaunistamiseks nt tordile. Väga kerge kaalu tõttu sobib külmkuivatatud vaarikad ideaalselt matkatoiduks (kaalub u 10 korda vähem kui toores mari).
Säilitamine: hoida külmkuivatatud vaarikas toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!
Külmkuivatatud vaarikas on tervislik suupiste
- 100% vaarikas
- kommist parem!
- ilma lisatud suhkruta
- kvaliteetne
- e-ainete vaba
- GMO vaba
- toortoit
- vegan
- matkatoit
- toodetud Eestis
- püsi terve!
Allikad: Vikipeedia: külmkuivatamine, www.tervisliktoitumine.ee