Külmkuivatatud banaanipulber

4,50 7,50 

Külmkuivatatud banaanipulber on toodetud Eestis, milles on palju mineraale. Külmkuivatatud banaani pulbrit kasutatakse smuutis, kokteilides, maitsestamata jogurtis, müslis, jäätisega, segatakse mahla või mee sisse ja nt pudru peal jt toitudes. Lisaks on külmkuivatatud pulbrid populaarsed kondiitritoodetes sh kreemide ja glasuuride naturaalseks toonimiseks. Sobib hästi suhkru asendajana.

Puhasta

Kirjeldus

Külmkuivatatud banaanipulber on tervislik ja toodetud Eestis. Külmkuivatamisel on banaanist eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, mineraalained, antioksüdandid, lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee külmkuivatatud banaanipulber ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid, lisaaineid ja on e-ainete vaba. Puuviljapulber on pakendatud õhukindlasse fooliumpakendisse, seetõttu on välistatud bakterite, mikroobide ja seente areng õhukindlas pakendis. Külmkuivatatud pulbrid säilivad vähemalt 2 aastat.

Banaanis on palju süsivesikuid ja mineraale: kaaliumi, kaltsiumi, mangaani, rauda, magneesiumi, folaate, B2-, B3- ja B6 vitamiine. Supertoiduks saab banaani nimetada just kaaliumisisalduse poolest. Kaaliumit on meil vaja südamerütmi reguleerimiseks, vererõhu kontrolli all hoidmiseks ja ajutegevuse soodustamiseks. Täiesti küpsed banaanid sisaldavad vähirakke hävitavaid valke, mistõttu on nad ka immuunsüsteemi tugevdajad.

Puuviljas sisalduv pektiin ja tärklis võivad aidata kaasa rasvade põletamisele. Banaanides sisaldub veel antioksüdante nagu dopamiin ja katehiin, mis kaitsevad meie rakke vananemise eest ja ennetab südamehaigusi. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitab külmkuivatatud banaani pulber peaaegu kõik oma toitained ja kaalub u 10 korda vähem kui toores puuvili.

Külmkuivatatud banaanipulbri kasutamine

Külmkuivatatud banaani pulber on üsna magus, seetõttu sobib teda kasutada suhkruasendajaks. Külmkuivatatud banaani pulbrit kasutatakse smuutis, kokteilides, maitsestamata jogurtis, müslis, jäätisega, segatakse mahla või mee sisse ja nt pudru peal jt toitudes. Lisaks on külmkuivatatud pulbrid populaarsed kondiitritoodetes sh kreemide ja glasuuride naturaalseks toonimiseks. Kõige kasulikumad on kuumutamata külmkuivatatud pulbrid, sest antioksüdantidena toimivad ensüümid hävivad kuumutamisel.

Säilitamine: hoida külmkuivatatud banaanipulbrit toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!

Külmkuivatatud banaani pulber on tervislik

  • 100% banaanipulber – ilma lisatud suhkruta, ei sisalda säilitusaineid ega lisaaineid ja on e-ainete vaba
  • banaan on supertoit, sisaldab väga palju mineraale eelkõige kaaliumi ja on hea suhkruasendaja ning immuunsüsteemi tugevdaja
  • kvaliteetne (käsitsi sõelutud), looduslik magusaine, gluteenivaba, laktoosivaba, GMO vaba, vegan
  • külmkuivatatud banaani pulber on toortoit, milles on säilinud rohkem kasulikke toidukomponente (fütotoitained, vitamiinid, ensüümid ja mineraalained) kui kuumtöödeldud toidus.
  • Eestis toodetud
  • püsi terve!
  • kommist parem!

Allikad: Vikipeedia: külmkuivatamine,  www.tervisliktoitumine.ee, https://www.foodmatters.com/ 

Lisainfo

Netokaal

70g, 150g

Pakendi mõõtmed

11 x 5 x 18,5cm, 13 x 5 x 22cm

Koostisosad

100% banaanipulber

Toitumisalane teave

100g toodet sisaldab keskmiselt: 1531 kJ / 375 kcal, rasvad 0g, millest küllastunud rasvhapped 0g , süsivesikud 90g, millest suhkrud 75g, valgud 5g, sool 0g.