Kirjeldus
Külmkuivatatud kuusevõrsed on tervislikud ja toodetud Eestis kasvanud kuusenoorendikust korjatud kuusekasvudest. Külmkuivatamisel on kuusevõrsetest eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, antioksüdandid, kiudained, mineraalained, mikroelemendid, lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee külmkuivatatud kuusevõrsed ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid, lisaaineid ja on e-ainete vaba. Kuusekasvud on hoolikalt kvaliteedi tagamiseks käsitsi sorteeritud (eemaldatud praht). Seetõttu ongi külmkuivatatud kuusekasvud pakendatud läbipaistvasse pakendisse. Kuna kuusevõrsed peale külmkuivatamist on väga õrnad, siis võivad nad transportimisel puruneda.
Kuusekasvud leevendavad vitamiinipuudust ja tugevdavad immuunsüsteemi. Kuusevõrsetes on C-vitamiini üle kahe korra rohkem kui mustsõstardes. Askorbiinhape ja sidrunhape annavad neile hapuka maitse, mis on suured antioksüdandid. Kuusevõrsetes on palju karotinoide ja palju mineraalaineid, nt rauda, kaaliumi ja magneesiumi, lisaks on rohkelt mikroobidevastase toimega parkaineid. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitavad külmkuivatatud kuusevõrsed peaaegu kõik oma toitained.
Külmkuivatatud kuusekasvude kasutamine
Külmkuivatatud kuusekasvud on looduslik immuunsüsteemi tugevdaja, mida võib purustada toidu nt pudru peale. Kuusevõrseid saab kasutada toidu maitsestamiseks, annab tugeva rosmariiniga sarnase maitse. Samuti võib teha nendest teed, leevendab hästi köha. Kuusevõrsesiirup sobib kokku liharoogadega, eriti ulukilihaga. Lisaks kasutatakse neid smuutides ja erinevates kokteilides. Külmkuivatatud kuusevõrsed kaaluvad u 10 korda vähem kui toored taime kasvud.
Säilitamine: hoida külmkuivatatud kuusekasvud toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!
Külmkuivatatud kuusekasvud on tervislikud
- 100% kuusekasvud – ilma lisatud suhkruta, ei sisalda säilitusaineid ega lisaaineid ja on e-ainete vaba
- kuusevõrsed on looduslik maitseaine, sisaldab väga palju vitamiine, mineraale ning on looduslik immuunsüsteemi tugevdaja
- kvaliteetne (käsitsi sorteeritud), looduslik, GMO vaba, vegan
- külmkuivatatud kuusevõrsed on toortoit, milles on säilinud rohkem kasulikke toidukomponente (fütotoitained, vitamiinid, ensüümid ja mineraalained) kui kuumtöödeldud toidus.
- Eestis toodetud
- püsi terve!
Allikad: Vikipeedia: külmkuivatamine, www.tervisliktoitumine.ee