Kirjeldus
Külmkuivatatud maasikas on tervislik toit ja toodetud Eestis kasvatatud aedmaasikatest. Külmkuivatamisel on maasikatest eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, antioksüdandid, kiudained, mineraalained, mikroelemendid, marja lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee külmkuivatatud maasikas ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid, lisaaineid ja on e-ainete vaba. Marjad on kvaliteedi tagamiseks hoolikalt käsitsi sorteeritud (eemaldatud on tupelehed, mädanenud ja poolvalminud marjad ning marjajahu). Seetõttu ongi külmkuivatatud maasikad pakendatud läbipaistvasse pakendisse.
Maasikates on võrreldes õunte, apelsinide ja banaanidega kõige rohkem kasulikke mikroelemente. Maasikas endas on vähem suhkrut kui enamustes puuviljades, kuid vajalikke kiudained on seal üsna palju. Maasika marjas on C-vitamiini rohkem kui näiteks apelsinides. Marjades sisalduvad antioksüdandid ja C-vitamiin aitavad tugevdada immuunsüsteemi. Maasikas on kasulik ajule ja närvisüsteemile, kasulikud toitained aitavad ennetada aju ja närvisüsteemi liiga kiiret vananemist. Veganitele ja taimetoitlastele on maasikad väga olulised, sest marjades on hulgaliselt rauda. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitab külmkuivatatud maasikas peaaegu kõik oma toitained.
Külmkuivatatud maasikate kasutamine
Külmkuivatatud maasikad on väga populaarsed snäkid ja sobivad suurepäraselt tervislikuks suupisteks või magustoidus. Nad on krõpsud ja seetõttu ütlevad isegi lapsed nende kohta “kommist parem”. Külmkuivatatud maasikaid kasutatakse snäkina, müslis, smuutis, kokteilides, maitsestamata jogurtis, jäätises, küpsetistes ja pannakse pudru jt toitude peale. Väga kerge kaalu tõttu sobivad külmkuivatatud maasikad ideaalselt matkatoiduks (kaalub u 10 korda vähem kui toores mari).
Säilitamine: hoida külmkuivatatud maasikas toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!
Külmkuivatatud maasikas on tervislik suupiste
- 100% maasikas – ilma lisatud suhkruta, ei sisalda säilitusaineid ega lisaaineid ja on e-ainete vaba
- maasikas sisaldab palju rauda, kasulikke mikroelemente, antioksüdante, kiudaineid ja vitamiine ning on looduslik immuunsüsteemi tugevdaja
- kvaliteetne, looduslik, GMO vaba, vegan
- külmkuivatatud maasikas on toortoit, milles on säilinud rohkem kasulikke toidukomponente (fütotoitained, vitamiinid, ensüümid ja mineraalained) kui kuumtöödeldud toidus.
- Eestis toodetud
- kommist parem!
Allikad: Vikipeedia: külmkuivatamine, www.tervisliktoitumine.ee