Külmkuivatatud vaarika pulber 70g/250g

6,50 15,00 

Külmkuivatatud vaarikapulber on toortoit, mis on hea värvi, lõhna ja maitsega. Külmkuivatatud vaarikapulbrit kasutatakse magustoitudes, kondiitritoodetes sh kreemide ja glasuuride naturaalseks toonimiseks, pudru peale, jäätise peale, smuutides, müslis, kokteilides, šokolaadis. Võib segada mahla või mee sisse.

Puhasta

Kirjeldus

Külmkuivatatud vaarika pulber on magushapu tervislik toit ja toodetud Eestis. Külmkuivatamisel on vaarikatest eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, antioksüdandid, kiudained, mineraalained, mikroelemendid, marja lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee toode on e-ainete vaba. Külmkuivatatud vaarika pulber ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid ega lisaaineid. Külmkuivatatud vaarikapulber on tehtud marjadest, mis on hoolikalt kvaliteedi tagamiseks käsitsi sorteeritud (eemaldatud riknenud marjad).

Vaarikates sisaldub palju väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid, samuti on neis ohtralt antioksüdante, mis aitavad muu hulgas võidelda vananemise ilmingutega. Vaarikad on oma suure kiudainete sisalduse tõttu head isu reguleerijad. Vaarika marjad sisaldavad E-vitamiini, C-vitamiini, A-vitamiini ja folaate (B-9 vitamiin) mis on väga oluline vereloome ja närvisüsteemi normaalseks funktsioneerimiseks. E-vitamiin kaitseb organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest. Lisaks hoiab E-vitamiin ka peeneimate veresoonte ehk kapillaaride seinad tugevad ning vähendab vere kolesteroolitaset. C-vitamiin on kõige enam tuntud selle poolest, et ta suurendab organismi vastupanuvõimet haigustele. Lisaks hoiab A-vitamiin silmade limaskesta niiskena ja kaitseb seda bakterite eest. Vaarikate söömine mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale just antioksüdantide sisalduse tõttu. Vaarikates leidub mineraalainetest vaske, magneesiumi, kaaliumi ja rauda ning tsinki. Veganitele ja taimetoitlastele on vaarikiad väga olulised, sest marjad sisaldavad rauda. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitab külmkuivatatud vaarikapulber peaaegu kõik oma toitained.

Külmkuivatatud vaarikapulber – kuidas kasutada?

Külmkuivatatud vaarikapulber on väga populaarne magustoitudes, kondiitritoodetes sh kreemide ja glasuuride naturaalseks toonimiseks ning jäätises ja šokolaadis. Külmkuivatatud vaarikad on ka pulbrina väga hea, mistõttu ütlevad isegi lapsed nende kohta – kommist parem. Külmkuivatatud vaarika pulbrit lisatakse pudru või jäätise peale, maitsestamata jogurtile, müslile, smuutile, kokteilides ja erinevatele küpsetistele või nende kaunistamiseks nt tordile. Võib segada mahla või mee sisse ja teha ise maitsemett. Väga kerge kaalu tõttu sobib külmkuivatatud vaarika pulber ideaalselt matkatoiduks (kaalub u 10 korda vähem kui toores mari).

Säilitamine: hoida külmkuivatatud vaarikapulber toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!

Külmkuivatatud vaarikajahu on tervislik

Allikad: Vikipeedia: külmkuivataminewww.tervisliktoitumine.ee

Lisainfo

Netokaal

70g, 250g