Kirjeldus
Külmkuivatatud laimipulber on toodetud Eestis. Külmkuivatamisel on puuviljadest eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, puuvilja lõhn, maitse ja toiteväärtus. Ei sisalda lisatud suhkruid ega säilitusaineid.
Külmkuivatatud laim on hapu maitsega ja tugeva aroomiga. Võrreldes sidruniga on laim veidi mahedam, kuid tugevama aroomiga.
C-vitamiini sisaldus on suhteliselt suur, samuti on laimis piisavas koguses bioflavonoide, ning mitmeid B-rühma vitamiine. Mineraalainetest on laimis ohtralt kaalium- ja fosforühendeid, mikroelementidest aga rauda.
Soovituslik kasutamine: laimipulber sobib kookide, magustoitude, kokteilide, suppide, kastmete, salatite maitsestamiseks. Külmkuivatatud laim kaalub u 10 korda vähem kui toores puuvili.
Säilitamine: hoida toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!