Külmkuivatatud jõhvika tükid 35g

5,50 

Külmkuivatatud jõhvika tükid on toodetud Eesti rabades kasvanud marjadest. See on toortoit, mis on vitamiinirikas ja abiks immuunsüsteemi turgutamisel. Külmkuivatatud jõhvika tükke kasutatakse müslis, smuutis, kokteilides, maitsestamata jogurtis, jäätises ja nt pudru peal jt toitudes.

Laos

Kirjeldus

Külmkuivatatud jõhvika tükid on tervislikud ja toodetud Eesti rabades kasvanud marjadest. Külmkuivatamisel on jõhvikast ehk kuremarjast eemaldatud vaid vesi, kuid säilinud on vitamiinid, antioksüdandid, kiudained, mineraalained, mikroelemendid, marja lõhn, maitse ja toiteväärtus kuni 98%. Kuna külmkuivatamine toimub alla 40°C, siis on toit kõrge kvaliteediga tervislik toortoit. külmkuivatatud.ee külmkuivatatud jõhvika tükid ei sisalda lisatud suhkruid, säilitusaineid, lisaaineid ja on e-ainete vaba. Marjad on hoolikalt kvaliteedi tagamiseks käsitsi sorteeritud (eemaldatud praht ja riknenud marjad). Seetõttu ongi kulmkuivatatud.ee külmkuivatatud jõhvikatükid pakendatud läbipaistvasse pakendisse.

Jõhvikas on vaieldamatult Eesti supertoit, sest on marjadest tõenäoliselt kõige kasulikum. Rabajõhvikas aitab võidelda nakkushaiguste, südame-veresoonkonnahaiguste ja ka vähiga. Jõhvikates on võrreldes teiste marjadega kõige rohkem mikrotoitaineid kalori kohta. Kaloreid on kuremarjas üsna vähe. Jõhvikates on erinevaid vitamiine, eriti palju nt K-vitamiini, mis aitab säilitada luukoe loomulikku tihedust ja tugevust. Jõhvikates on palju sidrunhapet, aga ka oblik-, ellaag- ja bensoehapet, mis on eriti tugeva antibakteriaalse toimega. Bensoehape aitab lahtistada röga ja leevendada angiini. Mineraalainetest sisaldab kuremari suurel hulgal kaaliumit, fosforit, magneesiumit ja kaltsiumit. Jõhvikas sisaldab väga palju rauda ja joodi. Rauavaeguse kaotamiseks on jõhvikas rasedatele ja veganitele asendamatu looduslik mari. Tänu suurele antioksüdantide sisaldusele on jõhvikas justkui looduslik antibiootikum – jõhvikas on elu poolt, mitte vastu. Nagu varasemalt kirjeldatud, säilitavad külmkuivatatud jõhvika tükid peaaegu kõik oma toitained.

Külmkuivatatud jõhvika tükkide kasutamine

Külmkuivatatud jõhvikatükid on üsna hapukad, seetõttu piisab vaid väikesest kogusest, mida lisada toidu peale või erinevatesse toitudesse. Külmkuivatatud jõhvika tükke kasutatakse müslis, smuutis, kokteilides, maitsestamata jogurtis, jäätises, küpsetistes ja pannakse pudru jt toitude peale. Kõige kasulikum on kuumutamata külmkuivatatud jõhvikas, sest antioksüdantidena toimivad ensüümid hävivad kuumutamisel.

Säilitamine: hoida külmkuivatatud jõhvikas toatemperatuuril kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult. Pakend tuleb peale kasutamist minigripist õhukindlalt sulgeda!

Külmkuivatatud jõhvika tükid on tervislikud

  • 100% jõhvikas – ilma lisatud suhkruta, ei sisalda säilitusaineid ega lisaaineid ja on e-ainete vaba
  • jõhvikas on Eesti supertoit, mis sisaldab väga palju mikrotoitaineid, mineraale ja vitamiine ning on looduslik immuunsüsteemi tugevdaja
  • kvaliteetne (käsitsi sorteeritud), looduslik, GMO vaba, vegan
  • külmkuivatatud jõhvika tükid on toortoit, milles on säilinud rohkem kasulikke toidukomponente (fütotoitained, vitamiinid, ensüümid ja mineraalained) kui kuumtöödeldud toidus.
  • Eestis toodetud
  • püsi terve!

Allikad: Vikipeedia: külmkuivataminewww.tervisliktoitumine.ee

Lisainfo

Netokaal

35g

Pakendi mõõtmed

13 x 6 x 22cm

Koostisosad

100% jõhvikas

Toitumisalane teave

100g toodet sisaldab keskmiselt: 1549 kJ / 370 kcal, rasvad 1g, millest küllastunud rasvhapped 0g , süsivesikud 81g, millest suhkrud 31g, valgud 8g, sool 0g.